Sidevisninger i alt

lørdag den 13. september 2014

Livskvalitet

Jeg er simpelthen overrasket og en smule forbløffet - på den dårlige måde - over det kæmpe fokus, der er i medierne på livskvalitet, glæde og nydelse. Ikke fordi jeg ikke er enig i, at vores liv skal være fyldt med de ting.. Men fordi det er blevet nødvendigt at minde os om!

Det er skræmmende at mennesket har udråbt sig selv til det klogeste og mest veltilpasset 'dyr' på jorden, men vi er de eneste der ikke selv kan finde ud af at følge vores instinkter. Vi skal mindes om det i aviser og reklamer.

Rigtig mange mennesker lever for anerkendelse, i stedet for selverkendelse. Men hvornår er det blevet vigtigere at andre giver os et skulderklap, end at vi foretager os noget, der oprigtigt gør os glade?
Hvorfor arbejde 50 timer om ugen, hvis vi i virkeligheden er gladest når vi har fri?
Hvorfor træne og spise sundt dag efter dag for at MÅSKE leve et par år længere, hvis vi faktisk nyder en rolig aften med et glas vin og et par dejlige søde, bløde, solmodne jordbær med sprød chokoladeovertræk?

Rigtig mange mennesker tvinger sig selv til at gøre ting, for at leve længere og skabe et rigere liv.
- Men i virkeligheden tror jeg, at man dør tidligere og lever indholdsfattigt, hvis man ikke følger sine instinkter og sine lyster!

Jeg tror også på, at når man bruger hele livet på at gøre hvad andre mener man skal, har man sværere ved at nyde og sætte pris på følelsen. 
Det er derfor folk ikke bruger en kold øl, som nydelse på en sommerdag - men istedet drikker man hverdag. Mange mennesker kan slet ikke afskille ting som kaffe, cigaretter, kager og vin fra deres hverdag - I stedet for at bruge disse ting, til deres formål; Forkælelse og nydelse, bliver de brugt hver dag, flere gange om dagen.. Og det er sikkert vi fordi vi lever et liv, hvor vi glemmer at give os lov til at nyde, at vi har brug for afhængighed af de stimulanser!

Man skal ikke have en grund, en anledning eller en undskyldning for at gøre de ting man nyder allermest. Livet er anledning nok i sig selv, til at nyde hver eneste dag. 

Læg en hånd på dit hjerte - Forestil dig nu, at du ikke skulle tvinge dig selv på arbejde, at du ikke skal spise fedtfattigt mad, at du ikke skal overtale dig selv til den træning, der bare ikke gør godt for krop eller sind en dag..
Men forestil dig, at du skal gøre de ting der gør dig glad, lige nu og her!!
Du skal måske bruge en hel dag på at meditere - Måske du skal tage en ny uddannelse - Måske du skal have ekstra ost på din pizza - Lave god mad og nyde et glas vin med folk du holder af, uden en dårlig samvittighed der minder dig om at du skal tidligt op i morgen.. Eller måske du bare skal bruge lidt tid hver dag på at huske dit indre barn og grine så tårerne triller ned af kinderne på dig!

Husk at nyd - Husk at lev dit liv og dine lyster til det fuldeste!
Vi husker ikke de dage, vi gjorde hvad vi skulle - Men de gjorde, vi gjorde hvad vi ville <3 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar